جدولها یکی از قطعات بتنی پرکاربرد در شهرها است که توسط شهرداری جهت محدود کردن فضاها، هدایت آبهای سطحی و همچنین زیباسازي مبلمان شهری استفاده میشود. برای تولید این جدولها از دستگاه جدول زن استفاده میشود. اما دستگاه جدول زن چیست؟ چند نوع دارد؟ و چگونه آن را تهیه کنیم؟ دست دوم بخریم یا نو؟ در این صفحه پاسخ تمامی این سوالات را خواهید یافت.
دستگاه جدول زن چیست؟
جدول زن در بین ماشین آلات قطعات بتنی از پیش ساخته، کاربرد بسیار بیشتری دارد. این قطعه از مخلوط کردن ماسه، سیمان، سنگدانه و آب ساخته میشود و در بخشهای مختلف شهرسازی و زیباسازی شهری کاربرد دارد. جدول در سه نوع مختلف شامل معمولی، کانیو و رفوژ عرضه میشود. برای ساخت آن از دستگاه جدول زن استفاده خواهد شد.
جدول زن که با نام دستگاه ساخت جدول بتنی هم شناخته میشود، قابلیت تولید انواع جدول بتنی را دارد. برای تولید انواع جدول باید قالب آن را تعویض کنید. این دستگاه بسیار ساده و محکم طراحی شده است و عملکرد بسیار خوبی در تولید و عرضه جدول در راندمان بسیار بالا را دارد.
این دستگاه اغلب در کارگاههای تولید جدول بتنی استفاده میشود. برای ساخت جدولهای بتنی قالبهای مختلفی شامل 3، 5، 6 و 8 قالب وجود دارد که حداکثر ارتفاع قالبها 50 سانتیمتر است. هر دستگاه از چند بخش مختلف شامل چند الکتروموتور، جک هیدرولیکی، سنبه، تابلو برق، سینی دستگاه، اهرم سنبه و چرخ ساخته میشود. اگر به چند مورد از مزایای دستگاه اشاره کنیم میتوان موارد زیر را برشمرد:
- قابلیت تولید انواع جدول خیابانی شامل معمولی، آبرو و کانیو؛
- دارای تولید جدول بهصورت ویبره و پرسی؛
- استفاده از ورق گالوانیزه در طراحی بدنه آن؛
- قابلیت تولید جدول بتنی در ظرفیت بالا در هر شیفت کاری؛
- قابلیت ارائه به دو صورت ثابت و متحرک؛
- قابلیت چرخش به صورت 360 درجه؛
- مجهز به تابلو برق حفاظتی برای کنترل فاز و همچنین جلوگیری از آسیب به دستگاه.
در هنگام استفاده از این دستگاه باید چند نکته مختلف را در نظر داشته باشید. این نکات شامل موارد زیر است:
- باید دستگاه روی سطحی صاف قرار دهید بهگونهای که بهصورت کامل تراز باشد.
- در هنگام کار از ایجاد فشار روی سمبه دستگاه خودداری کنید؛ چراکه آسیب خواهد دید.
- در صورتیکه مصالح در داخل قالب قرار ندارد، هیچوقت ویبره آن را روشن نکنید.
- از ساخت جدول در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد خودداری کنید؛
- قبل از شروع کار با دستگاه، آن را بهوسیله گریس صنعتی چرب کنید؛
- جدولهای بتنی آماده را پس از ساخت به سطحی صاف و به دور از نور خورشید ببرید تا خشک شوند.
کاربرد دستگاه جدول زن
کاربرد دستگاه جدول زن زیاد است. اگر به سه کاربرد اصلی آن اشاره کنیم میتوان موارد زیر را نام برد:
- تولید جدول برای زیباسازی شهری مانند پارکها و پارکها؛
- تولید جدول جهت محوطهسازی و مشخص کردن مرز بین دو محیط مجزا؛
- تولید جدول برای درست کردن آبراه جهت جمع کردن و هدایت آب حاصل از بارندگی.
برای تولید جدول، توسط دستگاه باید مراحل زیر را بهترتیب انجام دهید:
- در قدم اول باید ملات را آماده کنید.
- سپس به کمک یک ابزار مناسب مانند فرغون ملات را روی سینی دستگاه بارگیری کنید.
- در مرحله سوم، با استفاده از شنکش ملات را به داخل قالب دستگاه هدایت کنید.
- بعد از آن ویبره قالب را روشن کنید و تا متراکمکردن کامل مصالح آن را ادامه دهید.
- مرحله پنجم نوبت عمل سمبهزنی است. شما باید این کار 4 الی 5 بار انجام دهید.
- سپس اهرم هیدرولیکی دستگاه را بالا بیاورید و جدولها آماده شده را از آن خارج کنید.
انواع دستگاه جدول زن
دستگاه ساخت جدول بتنی از لحاظ حرکت به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم میشود. مدل ثابت آن فاقد هر گونه حرکت و جابهجایی است؛ اما مدل متحرک به راحتی قابل جابهجایی و حرکت خواهد بود. همچنین این دستگاه را بر اساس نحوه عملکرد به سه نوع دستی دو موتوره، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیم میکنند که در ادامه با انواع دستگاه جدول زن بیشتر آشنا میشویم:
دستی دو موتوره
جدول زن دستی دو موتوره برای ساخت و تولید جدولهای بتنی از یک دینام الکتریکی با قدرت 2 اسب بخار استفاده میکند. ویبره قالب و ادامه فرآیند ساخت جدول بهصورت مکانیکی و به کمک شخص اپراتور انجام میشود. نوع دستی این نوع دستگاه معمولا در سه قالب مختلف وجود دارد و در مدت زمان هشت ساعت کار میتوان 800 الی 1000 عدد جدول را تولید کرد.
جدول زن نیمه اتوماتیک
نوع دوم از دستگاهها، جدول زن نیمه اتوماتیک است. در این نوع برای ویبره قالب از پرس هیدرولیکی استفاده میکند. ویبره آن دو طرفه است و جهت کنترل فاز مجهز به تابلو برق ایمنی است.
نوع نیمه اتوماتیک در مدلهای شش و هفت قالب وجود دارد. در این دستگاهها ساخت جدول دقیقتر است و در تعداد بالاتری تولید میشود. بسته به اینکه دستگاه چند قالب است، این نوع دستگاه در هر هشت ساعت قابلیت تولید 1000 تا 1200 عدد جدول را تولید میکند.
مدل نیمه اتوماتیک دارای سه الکتروموتور مختلف است. معمولا در این دستگاه از الکتروموتور 5.5 اسب بخار برای سیستم هیدرولیک، از الکتروموتور 2 اسب بخار برای حرکت خود دستگاه و همچنین از دو عدد الکتروموتور 2 اسب بخار جهت ویبراسیون استفاده میشود.
جدول زن اتوماتیک
دستگاه جدول زنی اتوماتیک که به آن نوع پرسی هم گفته میشود برای تولید جدول بتنی نیازی به اپراتور بهصورت جداگانه ندارد؛ یعنی این دستگاه بهصورت اتوماتیک و با نظارت یک اپراتور تولید جدول را انجام میدهد. با توجه به عملکرد بالای آن، تعداد جدول تولید شده توسط آن بسیار بیشتر از دو نوع قبل است. در مدل اتوماتیک در بازه زمانی هشت ساعت میتوان 4000 تا 5000 عدد جدول بتنی تولید کرد.
در این دستگاه هم سه عدد الکتروموتور بهکار گرفته میشود. برای عملکرد سیستم هیدرولیک یک عدد الکتروموتور 15 اسب بخار، برای عملکرد ویبره قالبها دو عدد الکتروموتور 4 اسب بخار و جهت حرکت دستگاه از الکتروموتور 2 اسب بخار استفاده میشود. این دستگاه در دو مدل شش و هشت قالب عرضه میشود.
دستگاه جدول زن دست دوم
دستگاهی که مدتی کار کرده باشد، دست دوم یا همان کارکرده نامیده میشود. دستگاه ساخت جدول بتنی دست دوم هم در بازار وجود دارد. این دستگاه در تماس مستقیم با شن، ماسه و حتی سیمان قرار دارد. این موارد روی استهلاک آن رابطه مستقیمی دارند.
برای بسیاری از کارگاهها خرید دستگاه تازه توصیه میشود؛ اما در صورت محدودیت در بودجه میتوان از ماشین آلات دست دوم استفاده کرد. برای خرید نوع دست دوم حتما به نکات مهمی توجه داشته باشید. یکی از نکات مهم، سرویس و نگهداری مناسب دستگاه در طول مدت استفاده است.
نکات خرید دستگاه جدول زن از پاسارگاد نوین
گروه صنعتی پاسارگاد نوین در سال 1386 فعالیت خود را شروع کرد. در ابتدا فعالیت شرکت روی ماشینآلات کوچک مانند ویبراتور، کمپکتور و کاتر آسفالت بر بود که با گسترش فعالیت، فروش دستگاه بلوک زن بهصورت غیرمستقیم آغاز شد.
در سال 1391 گروه پاسارگاد نوین، فعالیتش را با ساخت دستگاه بلوک زن ادامه داد. در حال حاضر شرکت روی فروش انواع محصول نو و دست دوم تمرکز دارد. محصولات پاسارگاد نوین در دستههای مختلف ماشینآلات ساختمانی، ماشینآلات ساخت قطعات بتنی و ماشینآلات کشاورزی عرضه میشود. بخشی از محصولات سایت به دستگاههای دست دوم اختصاص دارد. در این بخش میتوانید انواع دستگاهها را مشاهده و نسبت به خرید آنها اقدام کنید.
انتخاب جدول زن مناسب برای کارگاههای تولیدی نقش بسیار مهمی در کنترلهای هزینههای پروژه دارد. برای انتخاب و خرید بهترین دستگاه باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- ابعاد و سایز قالبها؛
- نوع سیستم هیدرولیک دستگاه؛
- نوع سیستم قدرت دستگاه؛
- ضخامت ورق مورد استفاده در دستگاه؛
- طراحی بدنه؛
- تعداد جدول تولیدی در کارگاه؛
در کنار همه این موارد، باید به چند نکته زیر هم توجه داشته باشید؛ دستگاه نوع نیمه اتوماتیک قیمت کمتری نسبت به نوع تمام اتوماتیک دارد. البته این نوع دستگاه برای تولید جدول به یک اپراتور نیاز دارد. نوع اتوماتیک قابلیت تولید جدول بیشتری دارد و برای اجرای عملکرد خود به کاربردی نیاز ندارد؛ پس باید انتظار داشت قیمت بیشتری برای آن پرداخت کنید.
قیمت دستگاه جدول زن دست دوم
قیمت دستگاه ساخت جدول با فاکتورهای زیادی بستگی دارد. تعداد قالب دستگاه، ضخامت ورق بهکار رفته در آن، ثابت یا متحرک بودن و همچنین نوع آن از جمله عوامل مهم در تعیین قیمت آن است. قیمت این دستگاه در انواع مختلف با همدیگر متفاوت است. معمولا قیمت نوع دستی نسب به انواع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک پایینتر است. حالا اگر دستگاه کارکرده باشد، باید قیمت آن نسبت به نو کمتر باشد.
قیمت دستگاه دست دوم علاوهبر عوامل بالا، با مدت زمان کارکرد و میزان استهلاک آن رابطه مستقیمی دارد. یعنی هر چقدر دستگاه مدت زمانی بیشتری کار کرده باشد، قطعا استهلاک بیشتری داشته است. این موضوع روی قیمت آن تاثیرگذار است و با بالارفتن طول عمر جدول زن قیمت آن پایینتر خواهد بود.
برای دریافت قیمت دستگاه دست دوم با پاسارگاد نوین در تماس باشید. همکاران واحد فروش علاوهبر راهنماییها لازم، قیمت همه دستگاههای کارکرده را به شما اعلام میکنند تا در صورت توافق دستگاه به آدرس شما ارسال شود.