بتونیر یا میکسر بتن یکی از تجهیزات کاربردی جهت ساخت و ترکیب بتن است. البته در بین مردم به این دستگاه ملات ساز هم گفته میشود. این دستگاه با توجه به حجمی که دارد، برای تهیه و مخلوط کردن بتن در ساختوسازهای مختلف استفاده میشود. در واقع استفاده از این دستگاه، هم در زمان انجام کار و هم در مصرف انرژی، صرفهجویی خواهد کرد. در این صفحه به بررسی مشخصات، فاکتورهای انتخاب، نکات ایمنی، نحوه کار و خرید بتونیر پرداخته شده است.
مشخصات فنی بتونیر یا میکسر بتن
پیش از خرید میکسر بتن، لازم است بدانید که بتونیر چیست و چه کاربردی دارد. دانستن این موارد کمک میکند تا خرید موفقی را تجربه کنید. یکی از مشخصات مهم میکسر بتن حجم آن است. معمولا ملاتسازها بر اساس حجم به چند دسته مختلف تقسیم میشوند. بر این مبنا، دستگاهها به انواع 250، 350، 400، 500، 750، 800 و 1000 لیتری تقسیم میشوند. البته بتونیرهای کوچکتر با حجم 120 تا 160 لیتر هم وجود دارند که بیشتر از آنها برای کارهای آزمایشگاهی استفاده میشود. از دستگاههایی با حجم بیشتر برای پروژهها بزرگتر و از مدلهایی که حجم کمتری دارد، در پروژههای کوچکتر کمک میگیرند.
ابعاد و وزن هم از دیگر مشخصات دستگاه محسوب میشود. ابعاد و وزن این دستگاه در مدلهای مختلف با هم فرق دارد. با توجه به حجم دستگاه، ارتفاع ملات ساز بین 150 تا 200 سانتیمتر متغیر است. همچنین وزن میکسر بتن از 100 کیلوگرم تا نیم تن متفاوت است. قدرت ملات ساز هم در مدلهای مختلف، متفاوت است و این دستگاه میتواند بین 500 تا 1000 وات توان داشته باشد.
میکسر بتن بر اساس نحوه درگیری موتور با دیگ آن به دو نوع دندهدور و دندهزیر تقسیم میشود؛ که تفاوتهایی با یکدیگر دارند. از میکسرهای دندهدور برای انتقال حرکت از الکتروموتور به دیگ از دندههایی که در دور دیگ نصب شده است، استفاده خواهند کرد.
معمولا این مدل ملات ساز پرکاربردترین مدل است و در ظرفیتهای مختلف وجود دارد. در مدل دنده زیر انتقال حرکت از طریق دندههایی که در زیر دیگ وجود دارد، امکانپذیر میشود. البته این نوع میکسرهای سروصدای کمتری دارند و همچنین عملکرد بهتر و فرسایش پایینتری نسبت به مدل قبلی دارند.
منبع تغذیه از دیگر مشخصات فنی دستگاه است. در حالت کلی میسکرها از سه منبع تغذیه برقی، بنزینی یا دیزلی استفاده میکنند. البته اکثر دستگاههایی که در بازار وجود دارد و به نسبت کاربردیتر هستند، نوع برقی است. البته مدلهای بنزینی و دیزلی هم وجود دارد. در شرایط که در محل پروژه برق نباشد، ملات ساز بنزینی یا دیزلی کارساز خواهد بود و از آنها استفاده میشود.
سفارش انواع ماشین الات قطعات بتنی از پاسارگاد نوین
ملاک انتخاب دستگاه بتونیر
در انتخاب یک دستگاه مناسب باید فاکتورهای مختلفی را در نظر داشته باشید. برخی از فاکتورهای مهم عبارتاند از:
حجم بتونیر
اولین فاکتور که در زمان خرید بتونیر باید به آن توجه شود، حجم آن است. میسکرها در حجمهای مختلفی تولید میشوند؛ اما شما باید دستگاهی را خریداری کنید که متناسب با حجم کارتان باشد. شاید بسیاری از افراد خرید میکسر بتن کوچک را ترجیح دهند؛ ولی واقعیت این است که هرچند خرید این محصول هزینه کمتری دارد؛ اما اگر حجم کار شما زیاد باشد، هم سرعت پایینی دارد و هم کیفیت خروجی آن پایین خواهد بود.
موتور دستگاه
انواع بتونیر با موتورهای برقی، بنزینی و حتی دیزلی هم تولید شده است. دستگاههایی که دارای موتور بنزینی هستند، در دو نوع تکفاز و سهفاز عرضه میشوند. اگر حجم دیگ کم باشد از موتور برقی تکفاز و در صورتیکه حجم بالا باشد از موتور سهفاز استفاده خواهد شد. در حدود 90 از درصد دستگاههای میکسر بتن از موتور برقی استفاده میشود. البته در شرایطی که به برق دسترسی نباشد، از موتور بنزینی و دیزلی استفاده خواهد شد.
ضخامت مخزن یا دیگ
بتن در مخزنی به نام دیگ آماده میشود. ضخامت مورد نظر برای دیگ معمولا 3 میلیمتر است. از آنجاییکه ورق بهصورت پیوسته در معرض بتن و سایش است، اگر ضخامت آن کم باشد احتمال سوراخ شدن آن وجود دارد. البته منظور از ضخامت، ضخامت خود فلز بدون در نظر گرفتن رنگ آن است.
لاستیک ملات ساز
معمولا بتونیرها در انواع دو چرخ و چهار چرخ ساخته میشوند. اگر دستگاه حجم کمی داشته باشد، در زیر آن دو چرخ قرار دارد؛ اما اگر حجم آن بیشتر باشد، از چهار چرخ استفاده میشود.
قیمت بتونیر
قیمت بتونیر هم مهم است و باید با بودجه شما همخوانی داشته باشد. در صورتی که بودجه شما محدود است، باید دستگاهی را انتخاب کنید که با کیفیت و قیمت مناسبی عرضه میشود.
کیفیت تولید
کیفیت تولید بتن با کیفیت کار شما هم ارتباط دارد؛ یعنی اگر دستگاه کیفیت خوبی داشته باشد، شما میتوانید با موفقیت پروژه را به پایان برسانید. بنابراین، باید دستگاهی را انتخاب کنید که بتواند بتن باکیفیت و مطابق با استانداردهای لازم تولید کند.
سفارش انواع ماشین الات ساختمانی از پاسارگاد نوین
نکات ایمنی در هنگام سرویس و استفاده از دستگاه بتونیر
دستگاه بتونیر، یک دستگاه ساده ولی قدرتمند است که به طور معمول در کارهای ساختمانی استفاده میشود. برای استفاده ایمن و بهینه از این دستگاه، باید به نکات ایمنی زیر توجه کرد:
از تجهیزات ایمنی استفاده کنید
قبل از شروع کار با بتونیر باید همه افراد حاضر در محل از تجهیزات ایمنی استفاده کرده باشند. وسایل ایمنی شامل انواع عینک ایمنی، دستکش کار، چکمههای مخصوص، لباس ایمنی و ماسک است. در این بین، استفاده کردن از دستکش و عینک بسیار مهم است؛ چراکه بتن اسیدی است و تماس با آن باعث سوزش بدن و چشم میشود.
دستگاه را چک کنید
باید در شرایط مختلف، دستگاه را چک کرد. شما باید قبل از شروع کار، در زمان کار و همچنین پس از اتمام بتنریزی دستگاه را چک و اجزای مهم آن را بررسی کنید. در این بررسیها باید از ساییده نبودن تیغههای همزننده ملات ساز مطمئن شوید.
سطح بیرونی دستگاه را چرب کنید
احتمالا در هنگام کار با پاشش بتن از داخل به سطح بیرونی دستگاه روبهرو شوید. برای اینکه بتنها روی سطح بیرونی دستگاه سخت نشود، توصیه میشود بدنه را به گریس صنعتی چرب کنید. در نتیجه تمیز کردن میکسر بعد از کار هم راحتتر خواهد بود.
بتونیر را در مکان مناسبی قرار دهید
مکان دستگاه در زمان کار، بسیار مهم است. میکسر بتن را روی یک سطح صاف و تراز قرار دهید و همچنین از قرار دادن آن روی سطح مرطوب خودداری کنید. برای اینکه دستگاه تکان نخورد در کنار چرخهای آن آجر یا چوبی را قرار دهید تا از هر حادثهای جلوگیری شود.
موتور را تمیز نگه دارید
از ملات سازها در فضای بیرون استفاده میشود و در زمان کار، گردوغبار زیادی روی آن مینشیند. در این شرایط از یک کمپرسور هوا برای تمیز کردن بخشهای مختلف از جمله موتور استفاده کنید. البته توجه داشته باشید، تمیزکاری دورهای و مناسب از هزینههای تعمیر آن جلوگیری میکند.
چرخها و دندهها را روغنکاری کند
دستگاه میکسر بتن، وزن زیادی را باید تحمل کند و وظیفه انتقال نیرو بر عهده دندههای آن است. پس دندهها بهصورت همیشگی تحت فشار هستند و با گذشت زمان، دچار فرسایش خواهند شد. به همین دلیل باید دندهها، مفاصل مختلف و همچنین چرخها را بهصورت مرتب روغنکاری کنید.
بعد از استفاده آن را تمیز کنید
بلافاصله پس از تخلیه بتن، دیگ میکسر را توسط آب شستشو دهید. اگر در شستشوی دستگاه تعلل کنید، احتمالا بتن به دیگ بچسبد و به آن آسیب بزند. یکی از بهترین روشها جهت تمیز کردن، شستن آن با کمک آب و سنگریزه است. در واقع این روش بسیار ارزان و امن است و شما بدون استفاده از مواد تمیزکننده و شیمیایی، تمیزکاری را انجام خواهید داد.
نحوه کار با بتونیر یا ملات ساز
قبل از اینکه کار خود را با دستگاه ملات ساز شروع کنید، باید ابتدا تمام مواد مورد نیاز شامل سیمان، شن و ماسه، آب و مواد افزودنی دیگر را برای تهیه بتن آماده کنید. سپس مواد را در داخل دستگاه بریزید. معمولا ترتیب ریختن مواد به این صورت است که ابتدا آب و پس از آن شن و ماسه، سیمان و مواد دیگر افزودنی را در داخل دستگاه میریزند. البته باید در این مرحله دقت داشته باشید که نسبت مواد بهصورت متناسب بارگیری کنید؛ چراکه اگر آن را رعایت نکنید، روی کیفیت نهایی بتن شما تاثیر منفی دارد.
پس از بارگیری مواد، دستگاه را روشن کنید تا شروع به کار کند. بتونیر با توجه به مکانیسم خاصی که دارد، مواد داخل دیگ را بهخوبی مخلوط خواهد کرد. معمولا این فرایند چند دقیقه طول میکشد تا بتن آماده شود. بعد از آن میتوانید بتن خودتان را برداشت کنید و آن را به مکان مورد نظر انتقال دهید.
خرید بتونیر با کیفیت تضمین شده از پاسارگاد نوین
گروه صنعتی پاسارگاد نوین بهعنوان یکی از عرضهکنندگان تجهیزات صنعتی در کشور شناخته میشود. شرکت پاسارگاد نوین انواع ماشینآلات ساختمانی، ساخت قطعات بتنی و کشاورزی را به صورت نو و دست دوم به مشتریان محترم در سراسر کشور عرضه میکند.
یکی از محصولات تیم پاسارگاد نوین دستگاه بتونیر است.
برای خرید دستگاه ملات ساز میتوانید از دو روش حضوری و غیرحضوری استفاده کنید. جهت خرید غیرحضوری کافی است به وبسایت پاسارگاد نوین مراجعه و ضمن مشاهده و مقایسه انواع دستگاه میکسر بتن، مدل دلخواه خودتان را انتخاب کنید. اگر قصد دارید دستگاه موردنظر را به صورت حضوری خریداری کنید، میتوانید به دفتر مرکزی پاسارگاد نوین مراجعه و با بازدید انواع این محصول، دستگاه دلخواهتان را خریداری کنید. اگر در این زمینه هم به مشاوره نیاز دارید، میتوانید با کارشناسان ما در مجموعه پاسارگاد نوین تماس بگیرید.
ارسال دستگاه بتونیر به سراسر ایران
پس از مراجعه حضوری یا آنلاین برای مشاهده و انتخاب میکسر بتن، کالای سفارشی شما در سریعترین زمان به آدرس شما در سراسر کشور ارسال میشود. خریداران ساکن تهران میتوانند محصول خود را در عرض یک ساعت تحویل بگیرند؛ سفارش مشتریان عزیز در سایر استانها نیز در طول 2 روز به دستشان خواهد رسید.
جمعبندی
در این محتوا ابتدا در مورد دستگاه بتونیر یا ملات ساز صحبت کردیم و کاربردهای آن را برای شما شرح دادیم. سپس در مورد عملکرد این دستگاه، نحوه کار، میزان تولید بتن و... توضیحاتی دادیم. همچنین انواع مختلف دستگاه بتونیر را به شما معرفی کردیم و ویژگی های هر یک را شرح دادیم. در ادامه محتوا به بررسی مزیت های استفاده از دستگاه های میکسر بتن پرداختیم. سپس قیمت این محصول را مورد نقد و بررسی قرار دادیم و عوامل موثر بر افزایش یا کاهش قیمت دستگاه را به شما معرفی کردیم.