ویبره بدنه چیست و چه کاربردی دارد؟ اگر شما هم تا حدی با ساخت و ساز آشنا باشید، احتمالا بارها نام این دستگاه را شنیده اید و تا حدودی با کارکرد آن آشنا دارید. در این محتوا سعی داریم انواع مختلف این ویبراتورها را به شما معرفی کنیم و ویژگی های آن ها را برای شما شرح دهیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
ویبره بدنه چیست و چه کاربردی دارد؟
ویبره بدنه یک دستگاه پر کاربرد در زمینه سازه های عمرانی است که برای رفع حباب بتن مورد استفاده قرار می گیرد. همان طور که می دانید وجود حباب یا تخلخل در بتن، باعث عدم استحکام آن خواهد شد. در واقع بتنی مرغوب و با کیفیت تلقی می شود که دارای ظاهری همگن و بدون تخلخل باشد. برای رفع حباب های موجود در سازه های حجیم بتنی از فرآیند ارتعاش استفاده می شود.
به این ترتیب که حجم بتن را در دستگاهی به نام ویبراتور بدنه قرار می دهند. این دستگاه وظیفه دارد حباب های روی سطح بتن را برطرف کند و آن را صاف نماید. با این کار کیفیت و استحکام سازه بتنی افزایش می یابد. بنابراین میتوان گفت که این دستگاه های ویبراتور در افزایش استحکام ساختمان ها و سازه های عمرانی، نقش ویژه ای ایفا می کنند.
ویبره بدنه دستگاهی کوچک و پر مزیت است که روی قالب های بتن ریزی نصب می شود و آن ها را به ارتعاش در می آورد. با ایجاد این ارتعاش حباب ها به مرور زمان رفع می شوند و بتنی همگن و یکدست خواهیم داشت. از این دستگاه علاوه بر یکدست کردن بتن، برای کارهای دیگری نیز استفاده می شود که در ادامه محتوا به آن ها اشاره خواهیم کرد.
معرفی انواع مختلف ویبره بدنه
شاید برایتان جالب باشد بدانید که ویبره بدنه انواع مختلفی دارد. از مهم ترین و پر کاربرد ترین انواع این دستگاه، می توان به نمونه های برقی آن اشاره کرد. از مهمترین دلایل استفاده بیشتر از ویبراتورهای برقی می توان به قیمت مناسب آن اشاره کرد. در مقابل ویبراتورهای بدنه بادی نیز وجود دارند. این ویبراتورها با وجود طراحی پیشرفته تری که دارند، دارای قیمت بالاتری نیز هستند. البته کارکرد آن ها با دستگاه های برقی تقریبا یکسان است. تنها تفاوت ویبراتورهای بادی این است که مقاومت بسیار بالایی نسبت به آتش و حرارت دارند. بنابراین در محیط هایی با حرارت بالا، مانند نیروگاه ها بهتر است از ویبراتورهای بادی استفاده شود.
قیمت ویبراتورهای بدنه چگونه تعیین می شود؟
ویبره بدنه در قیمت های مختلفی به مشتری ارائه می شود. در واقع تمامی دستگاه های ویبره، دارای کارکرد و ظرفیت یکسانی نیستند. همین مسئله باعث ایجاد تفاوت قیمت در دستگاه ها خواهد شد. همان طور که در قسمت قبلی محتوا گفته شد، یکی از عوامل موثر بر قیمت این محصول، نوع دستگاه است. دستگاه های ویبره برقی معمولا ارزان تر از نمونه های بادی هستند. در ادامه به برخی از دیگر شاخصه های تعیین قیمت دستگاه ویبره اشاره خواهیم کرد.
- برند دستگاه: یکی از مهم ترین شاخصه های تعیین قیمت ویبره بدنه، برند دستگاه است. بدیهی است برندهای خارجی و معتبر دارای قیمت بالاتری نسبت به نمونه های داخلی باشند. البته این تفاوت قیمت نشان دهنده کیفیت پایین کالای داخلی نیست. بلکه باید هزینه گمرک، قیمت بالای ارز و... را نیز در نظر گرفت.
- ظرفیت ارتعاش: دستگاه های ویبره، قدرت ارتعاش مختلفی دارند. قدرت ارتعاش برحسب کیلو تعیین می شود. دستگاه هایی که قدرت بالاتری دارند، معمولا از قیمت بیشتری نیز برخوردارند. مثلا یک دستگاه با قدرت 500 کیلویی از دستگاه دیگر با قدرت 200 کیلویی گران تر است. البته مواردی دیگر مانند نو یا استوک بودن دستگاه ویبره، سرعت دستگاه و... نیز روی قیمت آن تاثیر گذار هستند.
معرفی سایر کاربردهای ویبره بدنه
در بخش معرفی ویبره بدنه و کاربرد اصلی آن، گفتیم که این دستگاه کاربردهای دیگری نیز دارد. در این بخش از محتوا قصد داریم برخی از این کاربردها را به شما معرفی کنیم. به طور کلی دستگاه های ویبره سه نوع کارکرد چرخشی، یک طرفه و تشدید شونده را از خود ارائه می دهند. بنابراین با توجه به این کارکردها می توان در زمینه های مختلفی از آن ها استفاده کرد.
از مهم ترین کاربردهای ویبره بدنه می توانیم به استفاده از آن ها در صنایع غذایی و بسته بندی حبوبات اشاره کنیم. این دستگاه قادر است سنگ ها را از حبوبات جدا کند. همان طور که می دانید، در صنایع تولید موزاییک از بتن نیز استفاده می شود. بنابراین از این دستگاه در تولید موزاییک نیز استفاده می شود.
معرفی انواع موتور ویبره بر حسب تعداد دور
اگر تا حدودی با ویبره بدنه آشنایی داشته باشید، می دانید که یکی از معیارهای اصلی تشخیص کیفیت آن، تعداد دور دستگاه می باشد. این دستگاه ها به طور کلی به سه دسته 1000 دور، 1500 دور و 3000 دور تقسیم بندی می شوند. موتورهای 1000 دور فرکانس کمی دارند اما قدرت ارتعاش آن ها بسیار بالاست. این موتورها بیشتر برای تولید پودر زغال سنگ مورد استفاده قرار می گیرند. ویبراتورهای 1500 دور بیشتر در سرندها مورد استفاده قرار می گیرند. اما موتورهای 3000 دور بیشترین کاربرد را در صنعت دارند. امروزه بسیاری از صنایع ساخت و ساز و دیگر صنعت ها برای کار خود از ویبراتورهایی با دور 3000 استفاده می کنند.
ساختمان یک ویبراتور موتور بدنه از چه اجزایی تشکیل شده است؟
اگر بخواهیم ویبره بدنه را از نظر فنی مورد مطالعه قرار دهیم، باید اجزای تشکیل دهنده آن را بررسی کنیم. از مهم ترین اجزای این ویبراتورها می توان به روتور اشاره کرد. روتور قادر است گشتاور مورد نیاز برای ارتعاش موتور را تامین کند. استاتور نیز یکی از اجزای این دستگاه به شمار می رود که وظیفه ایجاد میدان مغناطیسی برای چرخش روتور را به عهده دارد. از دیگر اجزای مهم تشکیل دهنده ویبراتورهای بدنه می توان به وزنه، براش ها، سیم پیچ ها و... اشاره کرد.
گفتنی است برخی از ویبراتورهای بدنه نیز دارای سوییچ هایی خاص هستند. این سوییچ ها وظیفه تغییر دادن جهت میدان مغناطیسی در شرایط خاص را به عهده دارند. در واقع با وجود سوییچ تغییر جهت جریان، روتور به طور کامل بهینه کار خواهد کرد.
چطور یک موتور ویبره با کیفیت و مناسب خریداری کنیم؟
هنگام خرید دستگاه ویبره بدنه باید به نکاتی دقت کنید. اول این که باید نوع کار خود را در نظر بگیرید و با توجه به آن، موتور ویبره ای با دور مناسب برای خود انتخاب کنید. قدرت ارتعاش نیز مسئله مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. موتورها با قدرت ها و دورهای مختلف با برندهای متعددی در بازار ارائه می شوند. شما می توانید دستگاهی با کیفیت، شناخته شده و با قیمت مناسب برای کار خود انتخاب نمایید. عدم دقت به نکات ذکر شده می تواند کار شما را با مشکل مواجه کند.
خلاصه و جمع بندی
در این مقاله ابتدا به شرح چیستی دستگاه ویبره بدنه و بررسی مهم ترین کاربرد آن پرداختیم. سپس انواع مختلف این ویبراتورها را به شما معرفی کردیم. در ادامه محتوا در مورد سایر کاربردهای ویبراتورهای بدنه توضیح دادیم. همچنین عوامل موثر بر قیمت این محصول را مورد بررسی قرار دادیم. در آخر نیز موتورها را از نظر تعداد دور مقایسه کرده و نکاتی مهم در خرید این محصولات برای شما ذکر کردیم. امید است اطلاعاتی که در این مقاله ذکر شد، زمینه آشنایی شما با دستگاه ویبره بدنه و کاربردهای آن را فراهم کرده باشد.