اسکرو سیمان به عنوان یکی از کاربردی ترین تجهیزات راه و ساختمان سازی به شمار می رود. اگر بخواهیم این واژه را از لحاظ معنای لغوی مورد بررسی قرار دهیم، می توانیم بگوییم که این دستگاه برای حمل و انتقال سیمان مورد استفاده قرار می گیرد. همان طور که می دانید، یکی از مهم ترین مصالح برای ساخت راه و سایر پروژه های عمرانی، سیمان است. برای دسترسی به سیمان و انتقال آن به محل پروژه از دستگاهی استفاده می شود که در اصطلاح به آن اسکرو سیمان یا لوله اسکرو می گوییم. در این مقاله قصد داریم در مورد چگونگی عملکرد این دستگاه، ویژگی ها و کاربردهای آن توضیحاتی به شما ارائه دهیم. پس همراه ما باشید.
اسکرو سیمان چیست؟
ابتدا قصد داریم دستگاه اسکرو سیمان و وظایف آن را به شما معرفی کنیم. سیمان معمولا در سیلو نگهداری می شود. در کارگاه های تهیه بتن، بلوک سازی و... به انتقال سیمان از سیلو به باسکول نیاز است. لوله های اسکرو می توانند این کار را بهترین شکل ممکن انجام دهند. در واقع این لوله های مارپیچی برای حمل سیمان به باسکول مورد استفاده قرار می گیرند. سطح مقطع لوله اسکروها، دایره ای شکل است و یک شافت درون آنها وجود دارد. این دستگاه می تواند سیمان را به صورت فله انتقال دهد. البته کارشناسان توصیه می کنند که برای مسافت های بالا از این دستگاه استفاده نشود، اما در حالت معمول و در مسافت های کوتاه، بهترین راه برای انتقال سیمان، استفاده از لوله اسکرو می باشد.
یک اسکرو سیمان از اجزای مختلفی تشکیل شده است. از مهم ترین اجزای آن می توانیم به شافت، یاتاقان ها، ماردون، شاسی، بدنه، داکت ورودی، داکت خروجی و موتور اشاره کنیم. موتور که عامل محرک این دستگاه است. بقیه اجزا نیز در کنار هم باعث انتقال سیمان به باسکول می شوند. وجود اختلال در هر یک از این اجزا می تواند کارکرد دستگاه را با مشکل مواجه کند.
معرفی مزیت های استفاده از لوله های اسکرو
استفاده از اسکرو سیمان با مزیت های زیادی برای شما همراه است. این لوله ها فضای بسیار کمی اشغال می کنند. بنابراین با استفاده از این دستگاه می توانید از فضای کارگاه، کارخانه و... به صورت بهینه ای استفاده کنید. حالت لوله ای شکل این دستگاه باعث ایجاد دقت بالایی در انتقال سیمان می شود. یعنی با استفاده از این لوله ها می توان تا حد زیادی از به هدر رفتن سیمان جلوگیری کرد. از طرفی با توجه به اجزای تشکیل دهنده، این دستگاه به مراقبت و نگهداری خاصی نیاز ندارد. هزینه تعمیر نیز در آن بسیار کم است. بنابراین شما می توانید تا سال ها از مزیت های خرید یک اسکرو سیمان بهره ببرید.
اسکرو سیمان به راحتی می تواند سیمان را در جهت های مختلف انتقال دهد. این دستگاه در مدت زمان کوتاهی سیمان مورد نیاز را از سیلوهای سیمان به باسکول انتقال می دهد. به این ترتیب با استفاده از این دستگاه می توانید تا حد زیادی در وقت خود صرفه جویی کنید و کار را با سرعت بیشتری انجام دهید. به علاوه هزینه خرید این دستگاه نسبت به سایر دستگاه های انتقال سیمان و مصالح، بسیار به صرفه است. بنابراین با خرید آن متحمل هیچ گونه فشار اقتصادی نخواهید شد.
نکاتی در مورد ساخت اسکرو سیمان
اسکرو سیمان با متریال های مقاومی ساخته می شود. از مهم ترین متریال های دخیل در ساخت این دستگاه می توان به آهن و استیل اشاره کرد. لوله ها نیز باید تحت استانداردهای خاصی تولید شوند. این لوله ها معمولا دارای ضخامت 4 تا 10 میلی متر هستند. برای استفاده از این دستگاه، اسکرو باید روی یک شفت مرکزی سوار شده و سپس به چرخش درآید. سیمان های فله ای در کف لوله ها و کناره های آن ها لغزیده و به سمت مقصد حرکت می کنند. این دستگاه دارای 2 داکت ورودی و خروجی است. سیمان ها از داکت ورودی وارد دستگاه شده و از بخش انتهایی آن خارج می شوند.
اسکرو سیمان معمولا به صورت شیب دار و تحت شیب خاصی، فعالیت می کند. میزان شیب می تواند تاثیر به سزایی روی کارایی دستگاه داشته باشد. برای مثال در شیب 10 درجه، کارایی دستگاه حدود ده درصد است. در شیب های 20 درجه کارایی می تواند تا 40 درصد افزایش پیدا کند. شیب 45 درجه، بالاترین کارایی دستگاه را که حدود 90 درصد است، نتیجه می دهد. در واقع هر چه شیب دستگاه بیشتر باشد، سرعت انتقال سیمان و کارایی دستگاه نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
نکاتی در مورد قیمت لوله های اسکرو سیمان
قیمت دستگاه اسکرو سیمان بر اساس معیارهای متعددی تعیین می شود. یکی از مهم ترین معیارها در تعیین قیمت این دستگاه، ظرفیت آن است. این ظرفیت معمولا بر اساس قطر لوله تعیین می شود. برای مثال، لوله هایی با قطر 8 اینچ، می توانند طی هر ساعت 40 تن سیمان را انتقال دهند. دستگاه هایی با لوله های 10 اینچی، می توانند حدود 60 تن سیمان در ساعت حمل کنند. دستگاه هایی که دارای لوله 12 اینچی هستند نیز توانایی حمل و انتقال 80 تن سیمان را دارند. بدیهی است هر چه ظرفیت دستگاه بیشتر باشد، قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. پس هر چه قطر لوله و توان انتقال سیمان آن بیشتر باشد، قیمت دستگاه نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
از دیگر عوامل موثر بر قیمت اسکرو سیمان می توان به متریال مورد استفاده در ساخت دستگاه اشاره کرد. هر چه جنس متریال مقاوم تر و با دوام تر باشد، قیمت دستگاه نیز افزایش پیدا خواهد کرد. برای مثال، دستگاه هایی که با استنلس استیل ساخته می شوند، ضمن کارایی و دوام بالا، دارای قیمت گران تری نیز هستند. داخلی یا خارجی بودن دستگاه، برند شرکت تولید کننده دستگاه، نو یا دست دوم بودن دستگاه و... از دیگر عوامل تاثیر گذار بر قیمت این محصولات به شمار می روند.
برای خرید اسکرو سیمان بهتر است حتما به مراجع معتبر مراجعه کنید. از آنجایی که تشخیص کیفیت و اصالت این دستگاه، نیازمند نظرات کارشناسانه است، شما نمی توانید به راحتی از اصل یا فیک بودن دستگاه اطلاع پیدا کنید. پس بهتر است با مراجعه به یک مجموعه خرید معتبر و قانونی، خیال خود را از بابت خرید محصولی با کیفیت راحت کنید. این شرکت ها معمولا همراه با ارائه محصول، ضمانت نامه معتبری را نیز در اختیار شما قرار می دهند.
خلاصه و جمع بندی مطلب
در این مقاله ابتدا در مورد دستگاه اسکرو سیمان و کاربرد آن به شما توضیحاتی دادیم. یاد گرفتیم که این دستگاه برای انتقال سیمان از سیلو به باسکول مورد استفاده قرار می گیرد. سپس روش کار این محصول و اجزای تشکیل دهنده آن را بررسی کردیم. در ادامه مزیت های استفاده از لوله های اسکرو را به طور کامل برای شما شرح دهیم. صرفه جویی در وقت، صرفه جویی در هزینه، کاهش اتلاف سیمان و سایر مصالح، سرعت در انجام کار، هزینه نگهداری و تعمیر کم و... از مهم ترین مزیت های این دستگاه به شمار می روند.
در بخش بعدی محتوا تلاش کردیم در مورد ساخت این محصول و کارایی آن توضیحاتی دهیم. سپس به بررسی عوامل موثر بر قیمت این دستگاه پرداختیم. قطر لوله، توان دستگاه، متریال ساخت، داخلی یا خارجی بودن، برند شرکت تولید کننده و... از مهم ترین عوامل موثر بر قیمت این محصولات به شمار می روند. در پایان نیز شما را برای خرید محصولی مطمئن و استاندارد راهنمایی کردیم.